Djurskyddet får redan anmälningar av människor som inte kan ta hand om sina coronadjur

Foto: pixabay

Många har under coronatiden skaffat fler husdjur än tidigare. Redan nu märks det att alla inte har möjlighet att ta hand om djuren och rädslan att det ska bli ännu värre finns hos veterinär och djurskyddet.

Antalet anmälningar till djurskyddet i Finland har ökat i år jämfört med i fjol. Det är också fler människor som inte kan ta hand om sina husdjur, skriver Svenskayle, läs hela artikeln här.

Även i Sverige finns oron över att allt flera hundar kommer att omplaceras då många har skaffat hund utan att tänka igenom det ordentligt.

Tänk efter före

Att köpa en valp innebär ett stort ansvar. Det ska göras på rätt sätt för både valp, köpare och uppfödare. Varken vi människor eller hundar vill fara runt och byta familj. Vi vill alla ha en trygg tillvaro med respekt och kärlek. Rätt valp till rätt ägare är den bästa kombinationen och det är allas vårt ansvar att se till att det blir så!

Svenska kennelklubben larmar: Valpar är inte slit och släng

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #fästingar

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.