Kan man använda ett Online lån för att finansiera hunden?

Hundar – människans bästa vän! Kanske låter klyschigt, men alla hundälskare där ute är helt säkert eniga i det. Hundar kommer i alla möjliga storlekar och former, med helt egna personligheter. Hundar är individer som utgör en viktig del av familjen och som verkligen lämnar avtryck. Hjärtat fullkomligt smälter, även hos den tuffaste typen, när man drunknar i de där hundögonen. Men man får inte glömma att med en hund följer ansvar. Köper man en hund ska man vara 100% med på åtagandet och arbetet som hör till. Det är en del saker man ska ha i åtanke när man går i tankarna om att köpa hund. Förutom den praktiska logistiken omkring att bli hundägare så finns det även en ekonomisk aspekt. Den mest uppenbara kostnaden är såklart priset för hunden när man köper den. Priset för en hund varierar betydligt men det är en engångskostnad som är lätt att förhålla sig till. Men det är långt ifrån den enda kostnaden, det finns flertalet andra månatliga utgifter att ha koll på. Detta inkluderar kostnaderna för skötseln, som ska medräknas i månadsbudgeten från och med dagen man tar med hunden hem. Man ska ta hänsyn till kostnader så som foder, försäkring, veterinärbesök, pälsvård, vaccinationer, aktiviteter och andra tillbehör mm. Med andra ord ställer en hund en del krav på privatekonomin.

Beroende på vilken typ av hund man har så fyller de olika utgifterna olika mycket. Det är självklart att en schäfer ska ha en större hundmatskål än en papillon ska. När det kommer till fasta vaccinationer och veterinärkostnader är det inte lika svart och vitt. Försäkringskostnaderna kommer helt an på vilken försäkringsgrad man väljer. Veterinärbesöken vill man gärna se så få av som möjligt. Men det är dessvärre inte alltid möjligt att styra över det och vissa hundar kommer pressa plånboken lite mer än andra – så är det bara. På den andra planhalvan är det istället de mer skojiga utgifterna. Dessa avspeglar hundägarens personliga intressen och därför är den delen av utgifterna lite lättare att reglera. Det är bland annat kostnader för medlemskap i hundklubbar, BPH, utställningar, tävlingar, valpkurser, träningar (t.ex. agility, rallylydnad, nosework) och mycket annat! Alternativen är många och om man har tid och möjlighet så är det väldigt givande, både för hund och matte/husse.

När är ett lån en bra idé?

Som sagt så ställer hundägande en del krav på siffrorna på bankkontot. Det är självklart något man ska ha med i beräkningen redan innan man köper en hund, men saker händer… Man kan göra sitt bästa för att göra en budget, ha en buffert och försöka anpassa sina utgifter utefter sina inkomster. Men vissa månader är ekonomiskt bättre än andra och ibland läggs de extra utgifterna på hög. Det kan handla om oförutsedda veterinärkostnader, dyr medicin eller ett besök hos hundtandläkaren. Eller kanske är det hela livssituationen eller icke-hundrelaterade kostnader som belastar ekonomin och som sätter budgeten ur balans. I dessa tillfällen kan ett online lån vara en hjälpande hand. Med ett lån kan man nämligen komplettera sin privatekonomi och supplera månadsbudgeten. För oavsett hur bra koll man har på sin ekonomi så kan man behöva lite extra stöttning när det kommer till oförutsedda kostnader. Ett lån ska alltså inte användas som en fast lösning för att finansiera sin hund. Utan det är mer en to-go-to när det kör ihop sig.

Jämför alltid dina lånealternativ

Det är faktiskt så att ett online lån kan sammanliknas med köpet av en hund. För det första ska man aldrig ta ett lån lite spontant, bara för att man kan. Precis som att man inte ska köpa en hund på väg hem från jobbet fredag eftermiddag. Man ska noga överväga sitt beslut och vara realistisk omkring syftet med lånet – vad ska lånet finansiera och hur stort belopp ska man ansöka om? Därefter gäller det att försöka hitta den rätta långivaren som, likt en hunduppfödare/-säljare, ska vara seriös och trovärdig med bra villkor. Långivarna ställer olika krav på sina långivare (åldersgränser, inkomstkrav mm.) och erbjuder olika lång återbetalningstid. Det är viktigt att man läser även det finstilta och sätter sig in i vad totalkostnaden för lånet blir, inklusive räntan och andra tillkommande avgifter. Är man på jakt efter ett lån kan man med fördel använda sig av Moneezy. Det är nämligen en online jämförelsetjänst för lån som samarbetar med flertalet av de främsta långivarna och bankerna på den svenska lånemarknaden. Varför ska man använda sig av deras jämförelsetjänst? Här är några av fördelarna:

– Snabbt och smidigt: Det går på nolltid och allt som krävs är att man anger önskat lånebelopp och löptid direkt på deras hemsida.

– Många möjligheter: Utifrån lånebelopp och löptid tar Moneezy fram en lista med lånealternativ som uppfyller önskemålen.

– Tryggt och säkert: De samarbetar endast med pålitliga långivare/banker.

– Gratis! Det är helt kostnadsfritt att använda sig av deras jämförelsetjänst.

Moneezy.com är en omkörningsfil som gör lånsökandet så enkelt som det bara kan bli! Med deras tjänst får man de bästa förutsättningarna för att hitta det perfekta lånet hos långivaren som bäst matchar de personliga önskemålen.

Kan man använda ett Online lån för att finansiera hunden?

Så, tillbaka till frågan om man kan använda ett online lån för att finansiera sin hund. Det korta svaret är ja. Man ska som sagt inte använda lån som en permanent lösning för att få hundägandet att gå ihop. Men vid oförutsedda kostnader eller speciella händelser kan det vara ett tacksamt alternativ. In princip kan man även finansiera både hundköpet och roliga aktiviteter med ett online lån. Förutsatt att man är säker på att det inte blir en permanent del av budgeten framöver. För ett lån är inte gratis, utan det ska återbetalas och det är viktigt att man sköter sin återbetalningsplan. Men har man bara det i åtanke så kan ett online lån skapa mer svängrum, både för dig och din hund!

I samarbete med Moneezy.com

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.