Professorn: Coronaviruset härstammar från fladdermus smittad till människor via hundar

Foto: pixabay

Björn Olsen, överläkare och professor i infektionssjukdomar vid Uppsala universitet, säger till Nyhetsmorgon att man med väldigt stor säkerhet vet att covid-19 uppkom från smitta från fladdermus till hund som sedan överfördes till människor.

Björn Olsen om jakten på smittans ursprung • ”Hundar kan vara stora smittbärare”

I morse på Nyhetsmorgon sa Björn Olsen att man i jakten på smittan på var coronaviruset tog sin början, nu är väldigt säker på att det uppkom från en fladdermus som smittades till en hund och därifrån till människor. Han uttalade sig att hundar slickar sig i rumpan och slickar sedan oss människor i ansiktet och på händerna.

Han förklarar att det kan ha gått till som så att hundar sprungit omkring på djurmarknaderna och slickat i sig en hel del. De äter upp rester av en fladdermus och får i sig de här sakerna. Man vet att hund kan bli smittad av och en effektiv bärare av det här viruset, skriver Newsner.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.