Stulen hund hittades 4 år senare

Foto: Köpenhamn polisen facebook

En stulen hund hittades fyra år senare och är åter tillbaka hos sin ägare, en riktig solskenshistoria.

Siva är tillbaka hemma hos Michella i Nørrebro i Danmark. I mars år 2017 blev hunden stulen och Michella anmälde det till polisen. Men när månaderna och åren gick försvann Michellas förhoppningar att hon någonsin skulle få återse sin älskade hund. Men häromdagen fick hon ett oväntat samtal från polisen.

Köpenhamns västregion polis hade fått en rapport att en hund var ensam hemma i en lägenhet i Brøndby – och hade varit det länge. Polisen fruktade att hunden var övergiven och därför skickade de en patrull till platsen. I lägenheten hittade polisen en Staffordshire Bullterrier som tydligen inte mådde bra. Därför tog de hunden med sig ​​och förde den till djurskyddet, där hunden undersöktes och behandlades av en veterinär.

När en av utredarna i djurskyddsgruppen tittade närmare på ärendet kunde han se att det fanns oegentligheter i hundens registrering i det danska hundregistret. Därför kontaktades den senast registrerade ägaren – och det var hemma hos den riktiga ägaren Michella som telefonen ringde. När Sivas identitet äntligen fastställdes överlämnades hunden till en mycket glad Michella.

”Det är helt fantastiskt att Siva är hemma igen – och att hon kände igen mig omedelbart”, säger en glad Michella.

Siva är tillbaka där hon hör hemma – och vi arbetar med ärendet, både med rapporten om brott mot djurskyddslagen och med stölden, skriver polisen på sin fbsida.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.