Hundar får läkemedel avsett för svin och nöt i onödan

Foto: pixabay

Läkemedelsverket har fått in rapporter från läkemedelstillverkaren Ceva om biverkningar. Det gäller off label-behandling till hund med Vetrimoxin vet. injektionsvätska, suspension. Men det finns bättre läkemedel för hund.

Biverkningarna har rapporterats i form av svullnad och abscess vid injektionsstället hos hundar. Men Vetrimoxin vet injektionsvätska är avsett för svin och nöt. Det finns andra beredningsformer av amoxicillin som är godkända för behandling av hund, skriver Veterinärmagazinet.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.