Brist på motgift till ormbitna hundar

Det råder brist på motgift till ormbitna hundar. Under de senaste åren har man börjat ge hundarna ett motgift som är framtaget för människor men som är mycket effektivt hos hundar. Det finns dock inte på alla kliniker, skriver SVT.

Ifjol ökade veterinärbesök för ormbetten på hundarna med 41 procent mot föregående år, över 2000 hundar sökte hjälp mot ormbett. Det är oklart hur många hundar som dör av ormbett men man gissar på ca 20 hundar.

Det är hundägarens ansvar att se till så att hunden inte blir ormbiten, hundar ska inte springa fritt så här års och hundägarna ska hålla uppsikt så att hunden inte blir biten.

Veterinärerna använder sig av samma motgift till hundar som för människor och det råder brist på motgiftet. Alla kliniker har inte motgift mot ormbett. Man skall alltid uppsöka veterinär om hunden blir ormbiten.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundfoder

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.