Äger du en Dobermann som du tänkt att försäkra och dessutom är bosatt i Stockholm?

Sorry – tyvärr tillhör din hund en av de dyraste att försäkra i Sverige. – Beroende på vilken ras och vart i landet man bor kan det skilja flera tusenlappar per år, enligt försäkringsbolaget IF skadeförsäkring. Alla som äger en hund vet att det kan blir dyrt att lösa att teckna en hundförsäkring. TV4-nyheterna gjorde en gransking som visade att priserna för att försäkra sin hund hade ökat med 33 procent. Det är därför viktigt att jämföra hundförsäkringar för att hitta bästa hundförsäkringen för just din vän och dina förutsättningar.

Tänk på att det är skillnad på hund och hund. Vissa hundraser kostar betydligt mer att försäkra än andra – har du otur att äga ”fel” ras kan din hundförsäkring bli flera tusenlappar högre per år. Det flesta försäkringsbolagen har massor av data per ras och det är denna faktor som avgör ditt pris främst.

Större hundar är ofta dyrare

Generellt har lite större hundraser – som pitbullterrier och engelsk bulldog – visat sig ha en liten större sjukdomsstatistik än andra hundraser vilket gör att försäkringspremien är något högre för dessa raser.

När det kommer till pris på vad hundförsäkring kostar. Finns det flera faktorer som påverka där ras är den största, men det spelar också in var i Sverige du bor samt vilket kön din hund har.

Hör din hund till de billigaste eller dyraste raserna att försäkra? Kolla i tabellen nedan:

Raserna som är dyrast att försäkra:

Irländsk Varghund är en av de dyraste hundraserna att försäkra.

• Irländsk Varghund

• Skotsk Hjorthund

• Beauceron

• Polsk Owczarek Nizinny

• Affenpinscher

• Berner Sennen

• Boxer

• Bullmastiff

• Dobermann

• Engelsk Bulldogg

• Grand Danois

• Engelsk Mastiff

Raserna som är billigast att försäkra:

Skye Terrier är däremot bland de billigaste.

• Lancashire Heeler

• Skye Terrier

• Finsk Spets

• Tibetansk spaniel

• Siberian Husky

• Jämthund

• Norrbottenspets

• Norsk Buhund

• Gråhund (Norsk Älghund, Grå)

• Norsk Älghund, Svart

• Shiba Inu

• Vit Älghund

Fotnot: Placeringen på respektive lista är utan inbördes rangordning. Listorna har tagits fram med hjälp av uppgifter från If Skadeförsäkring, Folksam och Agria. Flera olika faktorer avgör hur mycket din försäkring kommer att kosta i slutändan – var du bor, könet på din hund, etc. Priset för en standardförsäkring varierar därför kraftigt; kolla med försäkringsbolagen vad som gäller för just dig och din hund.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.