Choklad kan vara livsfarligt för hunden – Här kan du räkna ut om din hund blivit chokladförgiftad

Fotograf: Gessica Wijk G.W’s Foto

Nu är påsken runt hörnet och självklart ska vi ju även se till att våra fyrbenta kompisar får påskgodis! MEN SE UPP MED CHOKLAD!
Det finns massvis av skoj du kan hitta på i påsk tillsammans med dina fyrbenta vänner. Här nedan kommer tips på en rolig påsklek tillsammans med din kompis!

Påskäggsjakt med din hund! 
Lätt ett spår av godis utomhus eller hemma och lägg ett för hunden anpassat påskägg i slutet med hundgodis – låt din hund nosa upp ägget. En mycket uppskattad aktivitet tillsammans med din bästa vän!

Fotograf: Gessica Wijk G.W’s Foto

Chokladen innehåller teobromin som hundar inte kan bryta ner och ju mörkare choklad, desto mer kakao och teobromin. Redan ganska små mängder kan räcka för att hunden ska bli förgiftad och svåra fall av förgiftning kan leda till att hunden dör.

Det finns exempel på hur mycket choklad hunden kan äta utan att bli förgiftad men det kan samtidigt vara missvisande. Vissa hundar klarar mer, andra mindre. Om du vet om att din hund har ätit choklad ska du direkt ta kontakt med veterinär för att få vidare råd och instruktioner. Även xylitol (tuggummin, tandkräm) är direkt farligt för hunden.

Beräkna HÄR om din hund har chokladförgiftning

Var noga med att plocka undan godis och choklad så att inte hunden kommer åt. Berätta även för barnen att det är jättefarligt att ge hunden choklad eftersom barn kan tycka att de gör något snällt om de ger hunden godis.

Tecken på chokladförgiftning

  • Hunden dreglar
  • Hunden kräks
  • Hunden får ont i buken
  • Hunden blir törstig
  • Hunden blir kissnödig
  • Hunden blir darrig
  • Hunden får kramper
  • Hunden för hjärtklappning

Chokladförgiftning kan i värsta fall leda till dödsfall så du bör ta det på allvar om hunden ätit choklad och omgående kontakta veterinär.

Förbered dig genom att ta reda på vilken veterinärklinik i din närhet som har jouröppet under helgerna.

Modeller: Rallyråttorna länk till Sandras instagram

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär #choklad #påsk

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.