Polisen ryter till: Koppla era hundar!

Foto: pixabay

Stockholmspolisen rasar, koppla era hundar! Under år 2020 ökade antalet nyregistreringar av hundar med elva procent, den största ökningen under hela 2000-talet och bland de högsta någonsin sedan hundregistret började föra statistik på 1950-talet. Men de nya ägarna SAKNAR HUNDVETT, enligt polisen!

”Det är en stor barnkammare ute i naturen. Då blir man fullkomligt rasande när det kommer in mängder med samtal om att hundar springer lösa och biter ihjäl rådjurskid. Det är en hemsk syn. Vi har även en ökning av rådjur som skräms och fastnar i stängsel, taggtråd och fotbollsmål.

Det är så många hundägare som inte fattar att deras Labrador eller Cocker spaniel jagar. Hur svårt ska det vara, koppla era jäkla hundar. Jag är gärna en polis som rasar i den här frågan, säger Kenneth Kronberg till tidningen Mitti.

Under tiden 1 mars till 20 augusti måste du enligt lag hålla din hund under extra stor uppsikt när ni är ute i naturen. Hunden ska i praktiken hållas i koppel och det gäller såväl sällskapshundar som jakthundar.

Det är bara extremt väldresserade hundar som kan få gå lösa under tiden 1 mars till 20 augusti. För att hunden ska få vara lös krävs att du har sådan kontroll över din hund att det motsvarar åtminstone ett osynligt koppel. Hunden får i sådana fall bara vara några få meter från dig och skall kunna kallas in omedelbart.

Hundägare har så kallat ”strikt ansvar” för sin hund. Det innebär att du till och med kan hållas ansvarig för skada som hunden orsakar även om någon annan har hand om den. I ansvaret ingår också att känna till vilka lagar och regler som gäller.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #blocket #smuggelhund #hundsäljare #köpahund #pandemihund

Husdjur
Husdjur

Dela det här:

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.