TÄVLING – Vinn boken Läshunden Ludde

TÄVLING – VINN BOKEN LÄSHUNDEN LUDDE AV ANNA HANSSON.

Nu tävlar vi ut 3 exemplar av boken Läshunden Ludde. För att delta i tävlingen skall du besvara de 2 lätta frågorna nedan och skicka ditt svar tillsammans med ditt namn och adress till dognews@hotmail.se . Vi vill ha ditt svar senast den 20 augusti 2022.

  1. Till vilken åldersgrupp vänder sig boken Läshunden Ludde?
  2. Varför vill just du vinna boken?

Så gick det till när Ludde blev en läshund!

När Ludde var valp ville han bli en helt vanlig hund. Men det ville inte hans husse och matte. De ville att han skulle bli en läshund. För att kunna bli det behöver Ludde kunna mycket som en vanlig hund inte kan. Han behöver kunna välja bok och lyssna när någon läser högt. Men hur ska Ludde klara det? Han som inte ens kan läsa.

Läshund, skolhund och pedagoghund. Det finns många benämningar på hundar som jobbar i skolans värld, men vad gör de egentligen? I boken Läshunden Ludde får vi följa en hund hela vägen från valptiden, genom utbildningen, och fram till hans första jobb som läshund.

Händelserna i boken är autentiska och bilderna realistiska. Det är så här en läshunds träning och arbete kan se ut. Boken kan med fördel användas som en förberedelse för elever som ska få träffa en läshund, men är även rolig att läsa för elever som redan känner till läshundar, samt för alla barn som tycker om hundar.

Författaren, Anna Hansson (utbildad lärare och hundägare), har gjort en grundlig research och bland annat intervjuat ägare till läshundar, för att kunna ge en så realistisk bild som möjligt av en läshunds arbete och samarbete med eleverna. Boken är illustrerad av Joen Söderholm och utgiven av Kikkuli Förlag.
Boken vänder sig till barn i åldern 3-6 år.

Boken är perfekt att använda som högläsningsbok i grupp tack vare temat och de färgglada bilderna som Joen Söderholm har illustrerat.  

Du kan även köpa boken direkt här

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #hundensdag

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.