Vad betyder hundens olika sovställningar?

Foto: pixabay

Har du någonsin undrat varför hunden sover i konstiga ställningar? Alla hundälskare får nu svaren bakom deras hunds sovställningar.

Experterna på Online-Bedrooms.co.uk har undersökt de olika sovställningarna för våra fyrbenta vänner och hur varje sovstil har en unik betydelse bakom sig.

Sovställningar för hundar kan tala om dess personlighet, visa deras många vanor, samt indikera hur trygga de känner sig i hemmet.

Från den stolta lejonsovaren till de tillgivna hundarna som bara vill bli gosade med, representerar varje position intressant fakta om de älskade djuren.

Nic Shacklock från Online-Bedrooms.co.uk säger: ”Det väcker nyfikenhet om många undrar varför våra hundar sover i så konstiga ställningar, så vi ville ta reda på om det finns något mönster mellan deras sovställningar och hur de mår i hemmet”.

”Många hundar bara älskar att sova hela dagen, ena stunden ligger de i sängen och i nästa ligger de ihop rullade i hundsängen”.

”Från att hålla sig varm i donutspositionen till att ligga på rygg när det är helt bekväma, vi har upptäckt hur varje sovställning har en speciell betydelse bakom sig.”

Här är vad Online-Bedrooms.co.uk kom fram till om varje sovställning:

Ligger på ryggen

Detta är en av de mer humoristiska sovställningarna för hundar, där de vilar på rygg med tassarna i luften. Hundens muskler är mest avslappnade vid denna tidpunkt och det är ett positivt tecken för att visa hur de litar på dig och är helt bekväma i hemmet. När benen också är i luften är det ett enkelt sätt för dem att hålla sig svala.

Donuts ställningen

En av de vanligaste sovställningarna för hundar är att krypa ihop sig i donutsställning. Detta är ett sätt för hundar att hålla värmen särskilt under kallare årstider, men det är också ett sätt att alltid skydda sig när de känner sig lite sårbara.

Sova på sidan

Att sova på sidan är det mest populära sättet för hundar att sova och det är bra. Vanligtvis känner hundar som sover på detta sätt sig bekväma i sin omgivning och är mer avslappnade i hemmet. Om deras ben är utsträckta betyder det att de får en god natts sömn.

Gosa

Om du har turen att ha två hundar som gosar tillsammans, är det vanligtvis en pittoresk stund att vörda över med familjen. Denna uppvisning av tillgivenhet betyder ofta att din hund är kärleksfull i naturen och binder sig till sin följeslagare.

Skällande och gnällande när man sover

Var inte för orolig om detta händer ibland, hundar blir ibland oroliga under sömnen, så det är bäst att inte väcka dem. Om hunden skulle bli väckt och orolig, stryk den försiktigt och håll dig lugn med den för att få hunden att slappna av och falla tillbaka i sömn. Detta kan gälla vilken sovställning som helst.

Lejonsovaren

Ett stolt sätt för de fyrbenta vännerna att sova på där hunden ligger på på mage med huvudet vilande på tassarna. Det betyder att din hund fortfarande slappnar av sina muskler, men är också på sin vakt redo att hoppa upp igen. Denna sovställning är bra under en begränsad tid, men om hunden sover på detta vis hela natten så är den inte helt trygg.

Den flygande ställningen

Det är en vanlig sovställning för valpar, men den överensstämmer med många husdjur som vill leka och ha kul. I denna position är de utspridda med både armar och ben som om de är redo att börja flyga. Hundar med energisk personlighet sover vanligtvis på detta sätt eftersom de fortfarande är redo att engagera sig i någon handling.

Filt älskare

Om din hund är besatt av att begrava sig under filtar och leksaker, då letar den helt enkelt efter fler sätt att hålla sig mysig och varm. Men det är också ett starkt tecken på att de söker trygghet, vilket ofta är anledningen till att din hund kanske vilar i en mjuk och fluffig grop.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.