Hund avlivas efter tio dagar om man inte hittar ett nytt hem

Bild: Pixabay (har inget med artikeln att göra)

En hund som tidigare har bitit ett barn och blivit omhändertagen från sin ägare kommer nu att avlivas om Länsstyrelsen inte hittar ett nytt hem till hunden inom 10 dagar.

En hund som rymde hemifrån i maj 2022 och attackerade ett 9-årigt barn och även gjorde försök till att attackera andra personer, omhändertogs av Länsstyrelsen i Västerbotten då den fångades in. Ett beslut togs om att hunden skulle avlivas.

Hundägaren överklagade avlivningsbeslutet till Förvaltningsrätten som beslöt att hunden inte kommer att återges till sin ägare utan omplaceras till en ny hundvan ägare. Hunden har inte visat någon tendens till aggressivitet efter omhändertagandet, däremot stor jaktlust.

Eftersom det kan vara svårt att hitta en ny ägare då intresset varit litet för hunden, har beslut tagits om att låta avliva hunden om 10 dagar om det inte går att hitta ett nytt hem till hunden, skriver Dagens juridik.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.