Experten: Så vet du om din hund är lycklig

Foto: Unsplash

Hur vet man om hunden är lycklig? Vad skall man tänka på för att få en lycklig hund? Det svarade etologen och hundpsykologen Caroline Alupo då hon gästade Nyhetsmorgon

Det är inte bara en viftande svans som du ska ha koll på då du vill veta om din hund är lycklig. Lycka för en hund är precis som för oss människor, lycka kommer och går, ingen kan vara lycklig hela tiden.

Du kan hålla koll på din hunds beteende och mimik för att se om den är en glad hund. Hunden kan visa nyfikenhet och visa positiva förväntningar på något som skall ske. Hunden kan vara initiativtagande, nyfiken och ta för sig av livet och visa lust, att den vill leka ofta, vara med och vara socialt öppen.

Kan man göra sin hund lyckligare?

Mat, kärlek och aktiviteter gör en hund lycklig men det är också viktigt att låta hunden vara i sitt naturliga element som den är framtagen för. Hundar gillar att vara ute i naturen, utforska lukter, tugga på tuggben, vakta sitt revir är exempel på vad som utsöndrar lyckohormoner hos hundarna.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.