Hundmaten blir dyrare – Hundmaten har stigit 10-40%

Det är inte bara maten, bensinen och elen som stigit i pris det senaste året, från januari i år har hundmaten gått upp med 10-40% beroende av vilket fabrikat du ger din hund.

Du går i affären och handlar mat och upptäcker att du får betala nästan 20% mer för din egen mat då du veckohandlar mot vad du gjorde ifjol i oktober. För att inte tala om hur det svider i plånboken då du tankar bilen.

Samma gäller då du handlar hundfoder, om du inte har märket det redan så har hundmaten stigit med 10-40 procent det senaste året. Det sägs att ett billigt kattfoder har stigit med upp till 90 procent. Ändå visar undersökningar att hundägare inte ännu har bytt till ett billigare foder till sin hund.

Många hunduppfödare har avtal med företagen och får köpa sin hundmat billigare, men ändå svider det i plånboken då pengarna ska räcka till allt. Någonstans får man börja spara in för att få pengarna att räcka till.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #blocket #smuggelhund #hundsäljare #köpahund

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Hundmaten blir dyrare – Hundmaten har stigit 10-40%

  1. Bo Edoff skriver:

    Ja dessvärre blir både hund o kattmat dyrare, som allt annat.
    Men det kommer att kännas extra mycket i plånboken framöver då råvarubrist väntar runt hörnet. Proteinråvaror håller på att bli en bristråvara i USA och de animaliska fetter som hitintills använts i foder kommer till stor del att användas till vår energiförörsörjning.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.