Anmärkningsvärd utveckling bland smuggelhundarna

Foto: Tullverket

Nivåerna bland nyregistrerade hundraserna Fransk bulldogg, Pomeranian och Malteser är så pass anmärkningsvärda att det är rimligt att ifrågasätta om inhemska hundar som inte är registrerade i Svenska Kennelklubben, SKK, skulle ha kapacitet att föröka sig enligt de nivåer som ses i tabellen nedan.

I Aftonbladet kan man läsa en debattartikel från Svenska Kennelklubben angående hundsmuggling. Enligt Tullverket fortsätter hundsmugglingen till Sverige att ligga på rekordnivåer.

I pandemins spår har efterfrågan på valpar ökat kraftigt. Det har inneburit att marknaden för att smuggla eller massimportera hundar till Sverige i syfte att sälja dem och tjäna snabba pengar har ökat markant.

Anmärkningsvärd utveckling

Tidigare var det framför allt valpar av rasen chihuahua som smugglades. I dag har de fått sällskap av bland annat fransk bulldogg, pomeranian och malteser. Nivåerna bland dessa raser är så pass anmärkningsvärda att det är rimligt att ifrågasätta om inhemska hundar som inte är registrerade i Svenska Kennelklubben, SKK, skulle ha kapacitet att föröka sig enligt de nivåer som ses i tabellen nedan.

Krafttag krävs

Förra året ansåg Riksdagen att problemet med smuggelhundar var så pass allvarligt att tre tillkännagivanden inom området riktades till den dåvarande regeringen. Tiden där vi kan förlita oss på att vi enbart ska kunna informera bort problemet är förbi och Svenska Kennelklubben arbetar hårt för att få våra politiker att engagera sig. 

Källa: SKK

Läs mer

Debattartikel i Aftonbladet
Stoppa hundsmugglingen

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #england #vikingarna #hundattacker #trygghund

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.