Din hund får ångest av denna musik

I en studie, utförd av Betway Insider, fästes en fitness tracker på hundarna som ingick i studien och sedan testades flera olika tv-program och musikslag för att se vad som fick hundarnas puls att öka och vad som fick hunden att slappna av och sova .

Hundarna fick lyssna på heavy metal, pop, jazz och folkmusik, medan man undersökte hundarnas sömnkvalitet, ångestnivå och vilotid för att få reda på vilken musik hundarna gillar bäst. I en timme fick hundarna lyssna på olika musik och resultaten blev väldigt tydliga.

Hundarna blev väldigt lugna av traditionell folkmusik, där hundarna kände sig avslappnade ca 46 minuter av 60 och hade en sömnkvalitet på 88%. Jazz kom på andra plats och popmusik på tredje plats. Däremot är heavy metal ingen hit för hundarna som bara kunde slappna av i snitt 25 minuter och även deras ångestnivå ökade av den musiken.

Studien innefattade även hur hundarna reagerade på att titta på TV på olika Netflix-serier. Hundarna älskade serien ”Bridgerton” med en sömntid på 37 minuter och en sömnkvalitet på 90%. Men kolla inte på fantasyserien ”The Witcher” tillsammans med hunden om du vill att hunden skall slappna av. ”The Witcher” gav bara hundarna 27 minuters avslappning och dessutom kände sig hundarna obekväma. Däremot skall du kolla på serien ”Rick and Morty” om du vill att din hund skall må bra framför TVn, serien gav hundarna lägst ångestnivå av alla serier som testades.

Källa: Glasgowworld

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #england #vikingarna #hundattacker #trygghund

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.