Fick Borrelia av fästing som kröp på hunden

En person som klappade en hund som precis hade varit på promenad i skogen insjuknade i Borrelia efter att ha blivit biten av en fästing som kröp över från hunden.

Fyra dagar efter att kvinnan gosat med en hund som varit på en promenad i skogen i början av november år 2022 kände kvinnan en smärta på ryggen. Det visade sig att hon hade fått en fästing trots att hon inte rört sig i skogen eller naturen. Kvinnan kom då att tänka på att hon sett en fästing i pälsen på den hund hon hade gosat med bara dagarna innan.

Fästingen avlägsnades så fort som möjligt men fästingbettet blev bara mer och mer irriterat för var dag som gick. Efter några veckor hade det bildats en ljusare ring runt de röda märket efter bettet som nu var över 5 cm i diameter. Vid en kontroll på vårdcentralen konstaterades Borrelia och en 14 dagars antibiotikakur sattes in.

Fästingarna är aktiva redan nu i södra och mellersta Sverige. Vi såg den första fästingen för i år på en av hundarna igår.

Hur vet man att man har borrelia?

Hur känns det att ha borrelia? Många som får borrelia märker inte ens att de blivit smittade och infektionen läker ut av sig själv. Vissa får endast en speciell hudrodnad, medan andra kan få symtom som huvudvärk, trötthet, värk i leder och muskler, feber och utstrålande smärtor.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.