Hunden Lucy fick i sig något på promenaden – kräktes och mådde dåligt

I veckan då författaren och influencer Johanna Toftby rastade sin Pomeranian hund Lucy, råkade Lucy äta något utomhus under promenaden i Göteborg, vilket medförde kräkningar och slöhet.

Johannas lilla Lucy väger drygt 2 kilo och är en liten nyfiken Pomeranian hund som tyvärr lyckades äta något ute under promenaden i veckan. Hemma efter promenaden började Lucy kräkas, hon kräktes några gånger och blev slö och ville inte äta. Det var ingen större fara med Lucy, så hon behövde inte veterinärhjälp men hon mådde dåligt en dag.

Johanna har ett litet hemapotek hemma för Lucy där Nutri Plus gel ingår. Nutri Plus gel är ett välsmakande näringstillskott för hundar som ger snabb energi. Eftersom Lucy inte ville äta så gav Johanna henne Nutri Plus gel, som smakar väldigt gott. Lucy hade vägrat ta allt annat men hon gick med på att få i sig av gelen.

Det är också viktigt att en hund som inte äter får i sig tillräckligt med vätska. Johanna gav Oralade till Lucy, Oralade är en välsmakande oral vätskeersättning och näringstillskott. Oralade är en färdigblandad isotonisk vätska för hundar och katter. Den är lämplig för utfodring redan under pågående gastroenterit, innan fast föda återintroduceras.

Lucy ville fortfarande inte äta sin egna mat men med lite lockande och Johannas egna hundpannkakor började Lucy äta och blev snabbt bättre.

SE UPP MED ATT INTE HUNDEN ÄTER NÅGOT UTE!

Fasta kan förlänga sjukdomstiden


Historiskt har rekommendationen för behandling av magsjuka varit att fasta djuret under 24-48 timmar och därefter introducera mild, ofta kokt kost. Nya studier¹ har dock visat att detta tillvägagångssätt i själva verket kan förlänga sjukdomstiden!

Att fasta minskar energiintaget och saktar också ner återhämtningen.

Att fasta ökar risken för att en infektion tar sig genom tarmväggen och sprider sig.

Att fasta ökar risken för uttorkning viket förlänger illamåendet och saktar ner återhämtningen.

Med Oralade

Tidigt näringsstöd och vätskeåterhämtning kommer att hjälpa till att påskynda djurets återhämtning. Enkla aminosyror ger näring åt tarmceller och påskyndar återhämtningen. Glukos ger energi i en form som är färdig att använda för kroppen. Låg fetthalt. Lämplig att användas även vid pankreatit (bukspottkörtelinflammation) Balanserade elektrolyter, ersätter de som förlorats genom kräkningar och diarré. Isotonisk lösning. Snabb absorbtion för snabb vätskeåterhämtning. Mycket lättsmält. Kan ges innan djuret erbjuds fast föda igen. Naturlig hydrolyserad kycklingsmak. Accepteras lätt, även vid illamående (hydroliserad – passar även vid födoämnesintolerans)

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta #johannatoftby

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.