Stor veterinärbrist i Sverige – djur riskerar avlivning

Brist på veterinärer är ett fortsatt problem i Sverige, i Norra Bohuslän är det just nu så kritiskt att bara viss begränsad akutvård kan erbjudas. Något som i värsta fall kan leda till att djur måste avlivas, skriver TV4 nyheterna.

För drygt 1 år sedan dog tiken Freja med 11-12 valpar i magen, hon blev akut sjuk när djursjukhuset hade helgstängt. ”Jag lyssnade på hjärtljuden på min hund. De bara la av. Sen lyssnade jag på hjärtljuden på valparna, tills de tystnade”, sa uppfödaren Eva Åkerlund till Svt.se.

Hos Vetpris.se hittar du veterinärer dygnet runt

Var rädd om din veterinär – en god kontakt med din veterinär är allt då olyckan eller sjukdomen är framme!

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.