Hund jagade dräktiga tackor ner i havet – två döda

I veckan gick en hund till attack mot flera hästar utanför Mora, en ryttare försökte skydda sin häst, och blev då biten i ansiktet och händerna av hunden, skriver polisen på sin hemsida.

En kvinna var ute på joggingtur i Kallhäll norr om Stockholm, när hon blev attackerad av hund, hon blev biten i armar och ben, och tvingats söka sjukhusvård, uppger polisen.

En annan hund jagade dräktiga tackor i Steninge naturreservat, hunden bet, stressade och jagade ett antal dräktiga tackor ut i havet varvid två tackor drunknade.

I slutet av maj attackerades en kvinna och hennes hundar av en lösspringande hund under en promenad på en mindre ort i Hultsfreds kommun. Först blev kvinnans mindre hund biten och därefter den stora hunden. Det slutade med att även kvinnan blev biten så illa att hon tvingades amputera bort 4 centimeter av sitt skadade långfinger.

Detta är några av de hundattacker som skett i Sverige de senaste veckorna och det ser ut att bli bara värre och värre. Frågan är om regeringen hinner komma med några nya strängare regler mot hundägare som inte sköter sig innan någon skall bli ihjälbiten igen.

”Antalet hundattacker med dödlig utgång har ökat i Sverige de senaste åren.

Mellan 1997 och 2021 avled tretton personer efter att ha blivit bitna eller angripna av en hund. Nio av dödsfallen inträffade under perioden 2015–2021.

Förändring i människans sätt att hålla och interagera med hundar samt en hög­re andel så kallade högriskraser i hundpopulationen kan vara en förklaring till att antalet hundrelaterade dödsfall har ökat, framhöll forskarna till SVT Nyheter i slutet av februari, skriver Marcus Oscarsson på sin hemsida”.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.