9800 kronor böter och samhällstjänst för avmagrad hund

En man i 60-års åldern döms till samhällstjänst och dagsböter på 9800 kronor, för att han har hållit en hund i så dålig kondition att man tvingades avliva hunden vilket uppdagades då Länsstyrelsen gjorde en djurskyddskontroll hos mannen.

Det var i juli 2021 som ett vittne slog larm efter att ha sett en avmagrad hund i Vimmerby. Ägaren sa att han inte hade uppfattat att hunden mådde dåligt utan att den var så mager på grund av hög ålder. Efter en veterinärkontroll avlivades hunden på grund av att den var i så dåligt skick.

Nu döms mannen i Kalmars tingsrätt till samhällstjänst och att betala 9800 kronor i dagsböter skriver dagensvimmerby.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.