Carolina Gynning har parat en för ung tik – anmäld för djurskyddsbrott

Carolina Gynning, influencer som har nästan 600 tusen följare på instagram, en person som många ser upp till, stoltserar på sin instagram med att hennes tik Luna har blivit mamma. Tyvärr är Luna allt för ung för att få bli mamma, enligt svensk djurskyddslag!

Luna har knappt vuxit ur sin valpperiod och så blir hon förmodligen tjuvparad (förhoppningsvis har inte Carolina låtit para en allt för ung tik med vilje)! Rasen Pomeranian är känd för att ha förlossningsproblem, som i värsta fall kan sluta med att tiken avlider. Att para en Pomeranian tik är riskfyllt i sig och helt utan kunskap skall man inte göra det alls! Att para en hund som fortfarande nästan är valp är oansvarigt och det bryter mot svensk djurskyddslag.

Även om medierna och sociala medier redan har skrivit om Carolina Gynnings otillåtna parning så tål det att poängteras en gång till. Eftersom risken är stor att Carolinas parning kan ”normaliseras” och få andra mindre intelligenta att utsätta allt för unga tikar för så kallade ”tjuvparningar”.

”Enligt 6 KAP. AVEL 5 § L 102 (föreskriften om hundar och katter) får en tik inte paras tidigare än vid 18 månaders ålder. Med parning avses såväl naturliga som artificiella metoder som kan resultera i att tiken blir dräktig.
Det som med största sannolikhet skett här är att Carolinas hanhund tjuvparat sig med Luna, en dräktighet som Carolina inte avslutade, trots att det förelåg allvarliga risker för både tik och valpar
”, skriver Nyheter.24

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.