Vilka bär och frukter kan hundar äta?

Vi får många frågor om vilka frukter, bär och grönsaker hundar kan äta och vilka de absolut inte ska äta. Nu i sommar kan det vara läskande med både vattenmelon, banan och en bit äpple till hunden.

Följande frukter och bär är ok att ge hunden, men tänk på att ge dem i små mängder och om hunden reagerar med diarré så skall du inte ger mer av just den frukten.

✔️ Banan, innehåller socker ge inte så mycket


✔️ Blåbär, 
de flesta hundar älskar blåbär


✔️ Ananas, 
väldigt bra källa till c-vitamin


✔️ Jordgubbar, 
många hundar älskar jordgubbar


✔️ Kiwi


✔️ Citron


✔️ Apelsin


✔️ Vattenmelon, 
väldigt läskande en varm sommardag, men ge inte skalet till hunden


✔️ Persika
, ge absolut inte kärnan


✔️ Äpple, ge inte kärnorna

✔️ Tranbär

✔️ Gurka är gott för hundar

Potatis, majs, broccoli och ärtor

Hundar kan äta potatis som är kokt, majs men inte majskolvar som kan fastna i tarmarna och kräva operation. Kokad broccoli i mindre mängd är också gott för hundar. Kokta ärtor älskar också många hundar men ge med måtta.

Morötter

Hundar äter mer än gärna nyskördade morötter, vi skalar morötterna och skär dem i stavar till våra hundar som älskar dem. Ett tips är också att riva morötterna då kan hunden tillgodose morötterna bättre då morotsbitar oftast passerar tarmen mer eller mindre hela.

Giftigt för hundar

Körsbär, avokado, vindruvor och russin

Däremot är det INTE OK att ge hunden Körsbär, som kan vara giftigt i stora mängder, inte heller Avokado då hunden kan kräkas av det. Vindruvor och russin är direkt giftigt för hunden och kan ge allvarliga njurproblem.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.