Anicura och Evidensia tvingas stänga kliniker i Frankrike

Evidensia och AniCura tvingas stänga kliniker i Frankrike efter en dom i Frankrikes högsta domstol. Enligt domen kan kedjorna inte garantera en oberoende djursjukvård.

Fyra veterinärmottagningar i Frankrike, som drivs av olika koncerner, måste stänga efter ett beslut i Högsta domstolen. Två av dem ägs av AniCura, en av Evidensia och en fjärde av den franska gruppen MonVeto.

Domen får sannolikt konsekvenser för hundratals andra franska djursjukvårdskliniker, eftersom den går på den linje som sedan flera år tillbaka drivs av veterinärernas obligatoriska yrkesförbund, L’Ordre National des Vétérinaires. Veterinärorden hävdar att koncernerna bryter mot en fransk lag, som säger att veterinärer ska vara majoritetsägare för en mottagning. Idén bakom regeln är att veterinärerna ska vara oberoende vid medicinska beslut, skriver Veterinärmagazinet.se läs hela artikeln här.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.