Hund attackerade och dödade två får utanför Mariestad

Bilden har inget med artikeln att göra

Vid 00.30-tiden på lördagen fick polisen information om att två får, som befunnit sig i en hage, attackerats och dödats av en hund. Enligt polisen ska det ha rört sig om en hund av rasen amstaff. Händelsen inträffade på en gård i de södra kommundelarna av Mariestad, skriver Mariestadstidning.

Under tiden 1 mars till 20 augusti måste du enligt lag hålla din hund under extra stor uppsikt. Hunden ska i praktiken hållas i koppel och det gäller såväl sällskapshundar som jakthundar.

Hundägare har så kallat ”strikt ansvar” för sin hund. Det innebär att du till och med kan hållas ansvarig för skada som hunden orsakar även om någon annan har hand om den. I ansvaret ingår också att känna till vilka lagar och regler som gäller.

Visa hänsyn, håll ALLTID hunden kopplad vid promenader!

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.