Vilket är det bästa hundfodret?

Testfakta har på uppdrag av Hem & Hyra analyserat näringsinnehållet i åtta olika torrfoder för seniora hundar, eller hundar äldre än sju år. Dyraste hundfodret behöver inte alltid vara det bästa alternativet.

Den största skillnaden är att lågprisfodren ofta har en större andel kolhydrater och en mindre andel fett. Det behöver inte vara ett problem så länge näringsinnehållet är bra. Däremot kan det spela roll för smaken. Hundar brukar föredra foder med högre fetthalt och färre kolhydrater.

Flera av de billigare fodren i analysen saknar fettsyrorna DHA och EPA. Dessa fyller viktiga funktioner för bland annat hjärnans utveckling och inlärningsförmågan, men kan även ha betydelse för hundens hud och päls.

Är det då värt att lägga pengar på dyra hundfoder?

– Om hunden enbart får torrfoder så bör man nog undvika de billigaste varianterna, men om man ger torrfoder mer som tillskott så spelar det inte så stor roll för näringsintaget, säger hundfoderexperten Øystein Ahlstrøm, professor vid Norges miljö- och biovetenskapliga universitet till hemhyra.se.

Hos VetZoo hittar du ett stort utbud hundfoder till bra pris

Tidningen Hem & Hyra har gjort ett Stort test: hundmaten som är nyttigast för din vovve

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #mydog #göteborg #vetzoo

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.