Vem får hunden vid en skilsmässa?

Det är många som hamnar i tvist om hunden vid en skilsmässa, så många som 70 000 svenskar har hamnat i konflikt om ett husdjur vid en separation eller skilsmässa.

I takt med att allt flera har skaffat sig en hund eller annat husdjur så ökar också konflikterna vid en separation, vem ska få ta hand om hunden? En hund räknas som en ägodel och ingår i bodelningen som vilken annan pryl som helst.

För att slippa problem om vem som äger hunden vid en skilsmässa kan man skriva ett äktenskapsförord där man avtalar om vem som ska få hunden efter eventuell separation, för att slippa problem sedan.

Det finns flera fall där tvister om husdjur har gått till rätten, där man vanligtvis dömer till dens fördel som står på köpeavtalet, ägarregistret, försäkringen och den som köpte mat till hunden. Vanligtvis skall hunden ingå i bodelningen och den som får hunden ska betala motsvarande summa pengar vad hunden är värd till den andra parten.

Lyssna på vad juristen säger om hur du undviker en konflikt om husdjuret efter en separation.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #mydog #göteborg #vetzoo

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.