Världens första korsning mellan räv och hund funnen

Världens första hund-rävhybrid som någonsin upptäckts i det vilda, den hittades i Brasilien, såg ut som de två arterna, men betedde sig på ett konstigt sätt.

Världens första bekräftade hund-rävhybrid har hittats i den brasilianska vildmarken.

Djuret blev påkört av en bil i området Vacaria 2021 och fördes till ett veterinärsjukhus för vård men personalen kunde inte avgöra om det var en räv eller hund de tog hand om.

Ovanliga fysiska egenskaper, inklusive några hundliknande och några rävliknande egenskaper, väckte intresset hos forskare från lokala universitet som sedan analyserade djurets gener.

En nyligen publicerad studie visade att djurets mamma var en pampasräv och hennes far en tamhund av en okänd ras. Experter tror att det är den första registrerade förekomsten av en korsning mellan räv och hund.

Den har samma kropp som en medelstor hund, stora, spetsiga öron, en lång nos med kolsvart nosspegel och utbuktande bruna ögon med en tjock svartbrun päls med fläckar av vitt och grått genomgående.

Den unga vilda hunden fick namnen ”graxorra” och ”dogxim” av sina vårdare och forskare.

”Grax”, från graxaim-do-campo, det portugisiska vanliga namnet för pampasräven, och ”orra” från ”cachorra”, vilket betyder honhund på portugisiska.

Akademiker kallade också djuret ”dogxim” som en sammanslagning av ”hund” och ”xim” från graxaim-do-campo.

Dogxim såg ut som både hund och räv och betedde sig också på ett konstigt sätt som liknar båda, noterade teamet. Den vägrade mat och åt levande gnagare; skällde som en hund men hade en tjock, mörk päls som liknade räven; och var försiktig med människor men vande sig till dem med tiden.

”Hon var ett fantastiskt djur, verkligen en hybrid mellan en pampasräv och en hund,” sa Flávia Ferrari, en naturvårdare som arbetade med djuret under hennes tillfrisknande, till The Telegraph.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #mydog #göteborg #vetzoo

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.