Musti ja Mirri måste betala för veterinärundersökningar, kräver Konsumentförbundet

Musti ja Mirri som äger Arken Zoo har tvingats återkalla 33 000 kilo hundmat som misstänks ha orsakat svåra hälsoproblem hos ett stort antal hundar. Konsumentförbundet i Finland anser att företaget omgående måste ta ansvar för händelsen.

Musti Group skriver i ett pressmeddelande att de vill vänta och se innan de går ut med uppgifter om eventuella ersättningar till de hundägare vars hundar har behövt veterinärvård.

Konsumentförbundets generalsekreterare Juha Beurling-Pomoell säger till Yle Uutiset att Musti ja Mirri måste gå snabbt ut med att de ersätter veterinäravgifter.

Trängd ekonomi kan leda till att hundar avlivas

Enligt Beurling-Pomoell går det inte att vänta i det här fallet. Hundägare måste genast få veta att de får sina veterinärkostnader ersatta. Konsumentförbundets generalsekreterare Juha Beurling-Pomoell är särskilt oroad för hundägare där ägarna inte har råd att ta hunden till en veterinär.

– Många finländare har en trängd ekonomi. Om man inte vet att veterinärkostnaderna ersätts, så kan det hända att ägaren inte har råd med att låta djuret få vård och djuret måste avlivas, säger Beurling-Pomoell till Svenska Yle.

Flera svenska hundar har insjuknat

Enligt uppgifter på sociala medier så har flera svenska hundar insjuknat i svåra neurologiska symptom. Det finns inga uppgifter om avlivade hundar i Sverige i skrivande stund.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #england #vikingarna #hundattacker #trygghund

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.