Kennelägare får varning efter kränkning

Nu har två hunduppförare i Ådalen fått känna av SKKs nya regler vad beträffar kränkning på internet, de två kennelägarna hade uttalat sig kränkande om en annan kennelägare på sin hemsida. Straffet blev en varning från Svenska kennelklubbens sida.

Varningen ska ses som en markering från Kennelklubbens sida, säger Åsa Gustafsson på SKK till allehanda.se. Varningen innebär inte några som helst begränsningar för kennelägarnas medverkan inom kennelklubben.

Hoppas att detta blir en varning till samtliga medlemmar av SKK, att man inte skall svartmåla någon annan konkurent, uppfödare eller valpköpare. Idag pratas det allt för mycket illa om varandra inom hunderiet, det skall vara en kul sport men många har lagt av med utställningar etc bara för att de inte orkar lyssna till alla elakheter. SKKs varningar till dessa två kennelägare är ett steg i rätt riktning, bra jobbat, tummen upp för SKK.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

7 svar på Kennelägare får varning efter kränkning

 1. Allt är relativt skriver:

  Jag är uppfödare och brukar varna för några enstaka andra uppfödare av samma ras. Dessa så kallade uppfödare har man dock anledning att undvika eftersom de är otroligt oseriösa. Valpköpare som inte känner till dessa ”uppfödare” bör därför informeras – om de nu inte vill ha sjuka hundar.Jag gör inte detta pga. konkurrensen. Det handlar om en liten ras (till antalet) och det är därför stor efterfrågan på dem. Jag har alltid haft lång kö på valpar.

 2. Ninnie skriver:

  sv: ja det tror jag att hon behöver. men hon får en hel del motion.

 3. Ida Eriksson skriver:

  svar: Sälma har en medfödd sjukdom som heter PNP, den är väldigt ovanlig och sedan 1996 har inte ens 10 flatcoated retrievers fått den. Alltså har vi haft en väldig otur eftersom att både tiken och hanen som paras måste ha anlag till sjukdomen (ett lås och en nyckel). Men som tur är har både tiken och hanen nu tagits ur avel. Sjukdomen förstör njurarna genom att dom blir bara bindväv utan någon funktion alls. Detta är obotligt och tyvärr kommer hon nog inte hinna fylla 1 år innan vi måste ta bort henne.

 4. Maria skriver:

  Jamen det är ju perfekt med en kombination 🙂 Jag hoppas att jag kan skaffa en hund snart, för jag längtar! Hur länge har du haft hund då? Är det en trevlig ras? /Maria

  • Dog News skriver:

   Maria!Vi skaffade våran första Pomeranian år 1993, ja rasen är trevlig och klarar lätt att promenera 1 mil som vuxen

 5. shopzilla skriver:

  Tack för titten på min sida, vilka söta hundar du har!!! http://www.trollydolly.se

 6. Cosmo skriver:

  Ida Eriksson: Jag beklagar verkligen, fy vad tråkigt att sånt händer. Fy för människor som bara parar sina hundar hit och dit utan att tänka.Hoppas ni får ett underbart år tillsammans iaf.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.