Pressfrukost på Skansen med Apoteket

Igår eftermiddag tog jag tåget upp mot Stockholm, efter en lång och trög tågresa med många förseningar kändes det gott att komma till hotel Sergel Plaza och slänga sig ned i den mjuka dubbelsängen………väckarklockan stod på tidig larmning inför dagens pressfrukost på Skansen med Bindefeld och Apoteket.

ÖapoteketVälkommen1.JPG

En buss väntade på oss utanför Dramaten, vi styrde kosan mot Skansen akvariet där vi hälsades välkomna av ingen mindre än Micael Bindefeld själva.

Öapoteketvälkommen2.JPG

På plats var det ett 40-tal förväntansfulla journalister från olika medier, djurtidningar, författare och några bloggare.

Öapoteketvälkommen3.JPG

Till vänster ser ni Maria och Rickard på Blancks Hund & Häst. Till höger ser ni bloggaren bakom hästbloggen Hästpassion vi hade en trevlig pratstund på bussen.

ÖapoteketJonasWahlström.JPG

Vi togs emot av Jonas Wahlström som berättade lite om Skansen akvariet och sig själva.

Öapoteketlemurer.JPG

Vi fick alla prova på att mata de lekfulla lemurerna med vindruvor……jag tror att alla kände sig som barn pånytt för det var mycket uppskattat att få mata dem…..

Öapoteketlemur2.JPG

Lemurerna var minst lika nyfikna på oss som vi var på dem…….underbara djur

Öapoteketlemurerpopulära.JPG

Här ser ni en del av alla deltagare med kamerorna i högsta hugg

ÖapoteketJonasintervju.JPG

Jonas i en livlig intervju, man kan förstå att Jonas älskar sitt jobb det riktigt lyser om honom då han berättar om alla djuren här på Skansen

ÖapoteketMicaelEvalemur.JPG

Här ser ni Apotekets varumärkesdirektör Eva Fernvall och Micael Bindefeld mata en lemur……alla faller pladask för de små härliga djuren……

Öapotketetekologiskfrukost.JPG

Med ett champagneglas i handen lotsades vi vidare in till en underbar ekologisk frukost …….även om jag hade ätit frukost på hotellet så tackade jag inte nej till färska jordgubbar och joghurt serverad ur cocktailglas. För de hungriga så serverades det vackra smörgåsar som smakade utmärkt, jag ger köket ett stort +

Öapoteketninaottosson.JPG

Jag fick sitta intill Nina Ottosson som driver företaget Dog Activity Toys, jag kommer att skriva mera om hennes aktiveringsleksaker en annan dag.

ÖapoteketJonasfredrikeva.JPG

Här pratar Fredrik Steen hundexpert och känd från Hundcoachen på TV4+ med Eva Fernvall och Jonas Wahlström om hundarnas hälsa. I Sverige finns det 729 000 hundar, 1,2 miljoner katter och 283 000 hästar, varav drygt 84% procent av alla hundägare räknar hunden som en familjemedlem. Nära hälften av djurägarna spenderar mellan 200-500 kr i månaden på sitt husdjur.

Djurprodukter är en växande marknad där vi spenderar mycket pengar årligen. Nu vill Apoteket vara med och dela på kakan,  110 apotek i Sverige har särskild inriktning på djur säger Eva Fernvall.

ÖapoteketFredrikspindel.JPG

Fredrik får känna på hur det känns att ha en jättespindel krypandes på sin hand, Fredrik ser inte ut att gilla spindeln något vidare.

Öapoteketfredrikamber.JPG

Jag fick en liten pratstund med Fredrik som ni ser här tillsammans med hans chihuahua Amber. Man är mera van vid att se Fredrik tillsammans med betydligt större hundar så som schäfer, men idag var det en chihuahua som fick sitta på Fredriks arm. Fredrik föder tillsammans med Emma upp schäferhundar med Kennelprefixet Ziegerkamp.

Jag passade på att fråga Fredrik om hur jag skall takla problemet med att Tiger vill sätta våra valpar Indy och Amber på plats, jag fick några goda råd och skall praktisera dem här hemma några veckor så får vi se hur det går.

öapoteketprodukter2.JPG

Litet urval av Apotekets produkter som var framställda på ett bord……

Öapoteketorm.JPG

Påväg ut fick vi hälsa på denna underbara orm…………….

Öapotekettackföross.JPG

Vi tackar Micael för en välarrangerad pressfrukost…………kanon!

Öapoteketgoddiebag.JPG

Förståss fick vi alla med oss en liten påse goodiebag med några av apotektes nya produkter:)

Öapoteketallaprodukter.jpg

Här ser ni de nya produkterna samlade, Quickfinder, Furminator, Catmosphere, Kompletteringsfoder för starka leder, D.A.P – halsband för hund.

klotåbg.jpg

Om klotången Quickfinder för hund, det är en klotång som känner av var pulpan är i klon, denna är suverän för då slipper man vara rädd för att klippa i puplan så att blodet rinner. Med en enkel lampfunktion indikerar klotången när det är eller inte är ok att klippa. Klotången känner av skillnaden mellan blodet i pulpan och den döda vävnaden i klon. Pris på Quikfinder är 599:-

Media skriver om Apotekets kampanj:

Nu kan husdjur gå till apoteket Video där ni även kan se mig med

Så undviker du dyra veterinärbesök

Apoteket satsar på husdjuren

Apoteket kampanjar för husdjuren

 Djursatsning på apoteken

Ridsport – Apoteket satsar på djurprodukter

 Apoteket nysatsar på djursortimentet

Jägarförbundet – Apoteket satsar på husdjuren

Hästar får hjälp på apoteket

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

18 svar på Pressfrukost på Skansen med Apoteket

 1. Maria Blanck skriver:

  Ja, vi hade jätte trevligt och det var en mycket välarrangerad pressfrukost, signerad Bindefeld.Dessvärre glömde vi vår kamera. Därför är det extra kul att få kika in här och njuta av dina foton!Må bäst!

  • Dog News skriver:

   Så synd med eran kamera, men ni kom ju med på ett av mina foton, skall skriva in era namn och länka till er

 2. Linda skriver:

  Lemurerna skulle jag nog smugglat med mig hem, fast ormen hade fått stanna kvar =) Ja du har rätt hundar ger så mycket, kan inte tänka mig ett liv utan. Tack för kommentaren inne hos mig.

 3. Lottie Edman skriver:

  0YXQ8Verkar ha varit en trevlig tillställning på Skansen.tack för grattis!

 4. Hallå där!Nej vi kom aldrig iväg. Hade tid hos ögonspecialisten i Strömsholm klockan 9.00 igår. Prioriterade såklart Tindras hälsa men jäkla synd att missa frukosten. Såg ut som en riktigt trevlig dag.

  • Dog News skriver:

   Förståss går Tindas hälsa före allt annat, hoppas allt gick bra och att hon är frisk nu?

 5. Siolia skriver:

  Men hej =) Ja det var hur mysigt som helst på Skansen ju! Haha, ja jag har ju spindelfobi men har man chansen att fingra på alla möjliga djur måste man passa på.

 6. Kitty P skriver:

  Men halloj och tack för titten på min blogg. Shit att man inte kunde va med på minglet. Men SM går faktiskt före 😉 tror jag hihi. Har skrivit lite mer om det jag inte kunde vara med på och länkat till dig. Hoppas det var ok att göra det 😉 (så klart). Tittar nog in till dig igen, ha de gott,Kitty

 7. Maria Blanck skriver:

  Tusen TACK för länken och att du skrev dit våra namn!!! Mycket uppskattat… ;0)Jag lägger självklart en länk till dig vid ett senare blogginlägg… idag är det liiite fullt upp här hemma.Trevlig midsommar!

 8. Dannielle skriver:

  Kanon kul med den nya satsningen på djuren på apoteket! Det måste kollas in, särskilt den där klo-tången! Glad midsommar på dig!

 9. Suzan skriver:

  Tack för kommentaren i min blogg o kul att du lägger upp hundstegräknaren här!Jag är jätteavundsjuk på din goodiebag fr apoteket!!/Suzan och Frank

 10. Suzan skriver:

  Tack för kommentaren i min blogg o kul att du lägger upp hundstegräknaren här!Jag är jätteavundsjuk på din goodiebag fr apoteket!!/Suzan och Frank

 11. Maggan skriver:

  Åhhh vad jag saknar Lemurerna!! efter ha jobbat med dessa djur i 15år men måsta sluta pga. dålig rygg så är det dom djur jag saknar mest…spindlar och ormar är ”trevliga” dom också, men inga djur jag skulle vilja äga. Men en ringsvansad lemur ett av dom trevligaste vilda djur som finns, det skulle jag gärna äga. ;P…(om det var tillåtet i sverige)

  • Dog News skriver:

   Maggan, har du jobbat med lemurer? Det visste jag inte, jag är lite avis på dig för de var ju underbara små djur

 12. Madeleine skriver:

  Hej! Jag fattade inte när i var på Skansen att du var du ju! Hade jag vetat det så hade jag sagt hej ordentligt. Du fick med dig jättefina bilder! Spindeln fick gå i min hand jag tyckte att den var fin.Tack för den snälla kommentaren i min blogg.

  • Dog News skriver:

   Det var nog många som missade varandra då man inte hade tid att hälsa på alla, det var ju ett 40 tal journalister samt bloggare på plats. Kul att du skrev i min blogg

 13. Pingback: DOG NEWS träffade Anders Bagge och Fredrik Steen på MyDog |

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.