Frias från vanvård av hund

Hunden insjuknade i cancer men ägaren struntade i att ge den vård. Ägaren frias nu från brottet, vanvård av hund.

Man upptäckte cancern hos hunden då den hade smitit från sin ägare och infångades av annan person som överlämnade hunden till veterinär. Hunden hade ett öppet sår med fluglarver och flugägg och dens ögon var svullna av var. Veterinären avlivade hunden och ägaren blev åtalad för vanvård av hund.

I rätten berättade kvinnan om att hon dagarna innan hunden försvann hade för avsikt att ta den till veterinär för avlivning men hon hade inte orkat ta tag i saken. Nu har Hudiksvalls tingsrätt friat kvinnan från alla misstankar om brott mot djurskyddslagen.

Kvinna frias från vanvård

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Frias från vanvård av hund

  1. Linda & Azi skriver:

    Vad hemskt, hon borde ha fått fängelse!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.