Fredrik Steens Puts och Studskampanj riktar sig till Alla hundägare

Fredrik Steen har några riktigt bra tips till ALLA hundägare, även till Er som har 100% koll på Era lösspringande hundar. Läs och lär!

Puts och Studskampanj – HUND 2011

– När man är ute med sin hund och möter någon annan person så ler man och säger – ”Hej!” Detta är så enkelt att göra och kostar inget. Det är ett billigt sätt att visa samhället att hundägare är trevliga.

– När man har sin hund lös och man ändå har kontroll på hunden, så kopplar man den om man möter en eller flera personer. Det är ett väldigt enkelt sätt att visa omgivningen att hundägare visar andra människor respekt och hänsyn.

– Om man gör någon övning med sin hund där hunden skäller eller morrar och någon person stannar upp och tittar, då vänder vi hundägare oss till denna person och frågar uppriktigt vänligt – ”funderar du över något?” Denna fråga som man ställer till en intresserad person kan göra skillnad på att någon går hem och sprider falska rykten, eller om denna person går hem och säger – ”jag träffade en så trevlig hund och hundägare idag.

– Att man som hundägare alltid plockar upp efter sin hund när den gjort ifrån sig. Detta är ju en självklarhet men det är faktiskt inte alla som gör det.

– Att man som hundägare i den mån det går försöker att hålla sin hund ren och välborstad, att man försöker använda sig utav bra och hel utrustning. Kan kanske verka lite löjligt, men som ni vet – första intrycket…………. !   Icke hundägare iakttar er mer än vad ni tror. Att vara hel och ren och se fräsch ut är viktigt.

– Har man som hundägare en hund som skäller i bilen så kanske man kan tänka på det när man parkerar bilen. Man behöver ju inte stå där alla går eller närmast entrén. Hundar som gapar och skäller i en bil kan skapa större uppståndelse på en parkeringsplats än vad många anar. Det är faktiskt hyfsat enkelt att parkera lite vid sidan om där det dessutom blir lugnare för hunden.

– Om man som hundägare möte en person på en promenad som ser lite ängslig ut, så tycker jag det är bra att stanna upp innan mötet och fråga – ”Är du hundrädd?” Är personen det, då har du vunnit denna persons vänlighet. Du svarar då bara genom att säga – ”då flyttar jag på mig, tack för informationen”.

– Bind inte upp din hund utanför ett ställe där du ska gå in, även om du har koll på hunden, där din hund kan störa andra. Är man inte förtjust i hundar, då kan det vara obehagligt att bara passera en uppbunden hund. Då är vi där med hänsyn igen. Att passera en uppbunden hund med barn eller annat är inte alltid så populärt för alla.

– Om någon gör dig som hundägare uppmärksam på att denne är hundrädd. Svara INTE med – ”min hund är snäll!”. Det är nog det värsta en hundrädd person kan höra. Det hjälper inte denna person ett dugg, tvärtom. Tacka istället för informationen och se till att hjälpa.

Källa: Fredrik Steens blogg

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Fredrik Steens Puts och Studskampanj riktar sig till Alla hundägare

  1. Dog News skriver:

    Måste erkänna att vi är väldigt överraskade att kommentarer på detta inlägg har uteblivit? Vanligtvis brukar vi bli överösta med kommentarer då vi ber någon koppla sina hundar……. vi håller med Fredrik i allt, otroligt sunda ord! och gillar speciellt detta: – När man har sin hund lös och man ändå har kontroll på hunden, så kopplar man den om man möter en eller flera personer. Det är ett väldigt enkelt sätt att visa omgivningen att hundägare visar andra människor respekt och hänsyn.

  2. Liza skriver:

    Jag är också lite förvånad, för ibland blir det väldiga diskussioner kring inlägg. Jag har själv inget att tillägga för detta är självklarheter – kanske därför det inte blir några kommentarer?Gillar Fredrik Steen och hans syn på hundar och hundhållning 🙂 Kollar gärna hans sida och blogg, hans syn på det här med hundar ligger verkligen helt rätt i tiden. Missa inte en föreläsning med honom om det dyker upp någon i närheten 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.