Hund släpades i 300 m efter spårvagn – överlevde

Hunden Serine, en 4-årig Chinese crested powder puff, blev svårt skadad då hon släpades i ca 300 meter efter en spårvagn i Oslo i lördags. 

Matte steg ombord på spårvagnen som började rulla utan att hunden hunnit med ombord. Hunden släpades i sitt koppel efter spårvagnen i flera hundra meter, matte skrek av förtvivlan för att få chauffören att stanna. Och visst stannade chauffören men enbart för att skarpt säga till att hundägaren skulle lugna sig och fortsatt sedan färden till ändstationen. Då hundägaren äntligen lyckades ta sig tillbaka till platsen fann hon sin mycket svårt skadade hund liggandes på marken. Hunden togs till veterinär där den får intensivvård för sina svåra skador. Läget är kritiskt för hunden.

Oslo spårvägar ber så mycket om ursäkt och säger till VG att de kommer att ersätta alla veterinärkostnader för hunden. Det är fruktansvärt trist och olyckligt det som skedde, säger man till VG.

VAD LÄR VI OSS HÄR – LYFT UPP DEN LILLA HUNDEN I FAMNEN DÅ DU GÅR OMBORD PÅ EN BUSS, TÅG, SPÅRVAGN ELLER IN I EN HISS!

Oslotrikken tar regningen etter hunde-ulykke

Hund slept etter trikk – trikkefører ville ikke stoppe

Serine, 4, släpades efter spårvagnen


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hund släpades i 300 m efter spårvagn – överlevde

  1. Jogge skriver:

    Händelsen utspelar sig lite annorlunda än vad som står i blogg-inlägget ovan.
    Matte med hund satt redan på spårvagnen. Uppgifter från vittnen finns att hunden sprang lös i mittgången med sitt flexikoppel hängande efter. Ägaren pratade i mobilen och upptäckte inte att hunden gick av i bakersta dörren tillsammans med andra passagerare vid ett stopp. Fyra sekunder efter att någon har gått genom dörrarna, stängs stängs dessa automatiskt. När alla dörrar (4 st.) är stängda, kan föraren få klarsignal och köra vidare efter att ha tittat i backspegeln. Där sågs ingen hund, då den hoppat bakom spårvagnen. Handtaget till kopplet var då på insidan av dörren.

  2. Jogge skriver:

    Och här är orsaken till varför den stackars hunden släpades efter spårvagnen i 300 meter. Ingen, inte ens ägaren, märkte något förrän efter 300 meter…
    http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10055762

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.