Idag åtalas de för förtal på internet

förtal

Många personer där ute glömmer bort att de ofta gör sig skyldiga till förtal då de gömmer sig bakom en datorskärm och skriver elaka ord om andra personer på internet.

Idag åtalas de tjejer som gjorde sig skyldiga till det så kallade instagram förtalet där många personer hängdes ut på intenet. Dettta kommer att bli ett ”pilotfall” då det är första gången som ett sådan ärende prövas rättsligt, vad vi har hört.

Att en person blir mobbad och uthängd på internät, inför hela världen, kan förstöra personens hela liv. Internet har en makaber spridningshastighet! 

Exempel på förtal som är brottsligt: 5 kap. 1 § Brottsbalken. För att straffansvar skall aktualiseras krävs att någon utpekar någon annan såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller annars lämnar uppgift som är ägnad att utsätta denne för andras missaktning. 

En uppgift kan anses försvarlig att lämna, om den har högt allmänintresse. S.k. offentliga personer, som genom att ha förtroendeuppdrag eller vara kända på annat sätt har ett högt allmänintresse, får ofta finna sig i att utsättas för granskning och kritik på ett sätt som okända personer inte behöver finna sig i.

DELTA ALDRIG I FÖRTAL – TILLÅT INTE ATT NÅGON FÖRTALAS – ANMÄL ALLTID FÖRTAL !

Genom att SPRIDA detta visar Du att Du INTE tillåter förtal! Många tror FELAKTIGT att en fb logg är privat, men det är FEL, den är ytters öppen för allmänheten då andra kan dela statusen vidare!

För dig som blivit kränkt på nätet

Polisen uppmanar alla drabbade att anmäla förtal på internetDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

3 Responses to Idag åtalas de för förtal på internet

 1. Nicole skriver:

  Jag anmälde mordhot på nätet i två år, såhär agerade polisen…

  http://kottecentral3n.wordpress.com/nicole/bloggen/nathat-internets-morka-baksida/

  Mvh Nicole

 2. Nicole skriver:

  Glömde tacka för en bra blogg ヅ

 3. dognewss skriver:

  Elakt förtal kan leda till självmord, skilsmässor och långvarig sjukskrivning! Med andra ord belastar det i värsta fall hela samhället att någon sitter där bakom tangenterna och vräker ur sig galla!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.