Borås Caféer inte hundvänliga

cafe

Vill man som hundägare fika i Borås så är det bäst att lämna hunden hemma, för hundar är inte välkomna som gäster på Caféer i Borås.

Då tidningen Bt.se gjorde en undersökning svarade nio av tio Café ägare att hunden inte var välkommen, Da Matteo på Österlånggatan 21 svarade att de ofta har småhundar som gäster.

Stockholm och Göteborg har kommit mycket längre i sin syn på hundar och fik, det finns många ställen som välkomnar hundar i större städer medan de mindre städerna hänvisar till allergi och livsmedel.

Dog News grundare fick också vara med på en liten intervju i artikeln som ni kan läsa  här

Vad tycker Ni läsare, skall man få ta med sig hunden på Café? Det är ju tillåtet på bussar, tåg, färjor och flyg och på Caféer ute i Europa, varför skall allergi vara ett argument just på svenska Caféer?Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 Response to Borås Caféer inte hundvänliga

  1. Lina skriver:

    Många caféer verkar dåligt upplysta om att det inte alls är otillåtet för hundar att vistas i lokalerna, så länge de inte har tillträde till utrymmen där livsmedel bereds, hanteras eller lagras. Sedan kan de förstås bestämma att de inte vill tillåta hundar i lokalerna, men då är det deras eget beslut och inte på grund av några högre bestämmelser. Möts av ”det är inte tillåtet” i praktiskt taget varenda mindre stad vi besöker och frågar om vi får ta hunden med in för att fika, medan det sällan är något problem i Stockholm, om de inte just bestämt sig för att de inte vill ha hundar där.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.