Någon förgiftar hundar med choklad – SPRID

chok

I Vetlanda har någon hittat på ett ”nytt” sätt att sprida gift, man placerar ut choklad längs promenadstråk. Choklad i en viss mängd kan till och med orska död hos hundar.

Det är ingen hejd på vad sjuka hundhatare hittar på, i dagarna gick larmet om förgiftat kött i Göteborgs området och nu choklad i Vetlanda. En polisanmälan är upprättad över chokladen som sprids ut längs gångvägarna och brukshundklubben har gått ut med en varning.

Den för hundar giftiga komponenten i choklad heter theobromin. Medan människor lätt smälter theobromin går det mycket saktare för hundar att smälta det ämnet. Detta innebär att theobrominet har tid att byggas upp till giftiga nivåer i hundens kroppssystem.Storleken har betydelse. En stor hund kan äta mycket mer choklad än vad en liten hund kan göra innan den blir allvarligt sjuk. Olika typer av choklad har också olika innehållsnivåer av ämnet theobromin. Mörk choklad och matlagningschoklad har de högsta nivåerna medan mjölkcholkad och vit choklad har lägre nivåer. En väldigt liten mängd choklad ger förmodligen bara din hund en dålig mage. Hunden kan kräkas eller få diarré. Större mängder ger dock allvarliga konsekvenser. I tillräckligt stora mängder, kan theobromin ge muskelkramper, krampanfall, oregelbunden hjärtrytm, invärtes blödningar eller en hjärtattack.

Är du orolig att din hund har ätit för mycket choklad så tveka inte att ringa till din veterinär. Tiden är viktig i dessa fall!

Choklad för att skada hundar i Vetlanda

Choklad läggs ut för att förgifta hundarnaDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.