Västra Djursjukhuset nekar hjälp

En förtvivlad uppfödare med över 20-års erfarenhet av sin ras ringer Västra Djursjukhuset i Göteborg för att be om att få köpa en sond för att mata några svaga hundvalpar.

Uppfödaren har flera gånger tidigare köpt sonder för valpmatning hos Västra Djursjukhuset utan några problem. Per telefon utlovas sonden men då uppfödaren kommer till Västra nekas denna att köpa sonden med hänvisning till allt för stor risk att uppfödaren skall sätta sonden i lungan istället för magsäcken.

Trots att samma uppfödare tidigare har fått köpa sond hos Västra Djursjukhuset och inga incidenter har inträffat blir det ett blankt nej på plats. Uppfödaren har gått kurs i sondmatning hos veterinär men denne får inget gehör för sina böner om hjälpmedel. Kvar finns enda alternativ att med pipett mata valparna droppe för droppe med risken att dränka valparna, alternativt låta valparna svälta ihjäl!

På internet finns att köpa sond för valpmatning men Västra Djursjukhuset nekar att sälja till tidigare kund!Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 Responses to Västra Djursjukhuset nekar hjälp

  1. anonymys skriver:

    Tycker jag är helt rätt. Är valpen i så dåligt skick ska den ha veterinär hjälp ,det är de vi har våra veterinärer till oavsett små eller stora djur. Håller fullkomligt med veterinären att det är lätt å sätta sonden fel utan utbildning. Den som delat ut sonder tidigare anser jag gjort ett grovt fel.

    • dognewss skriver:

      Håller med dig att det är lätt att sätta sonden fel utan utbildning, denna uppfödare har gått kurs i sondmatning hos veterinär och framgångsrikt matat med sond ett antal valpar tidigare där ingen valp dött. Nu dog denna valp tyvärr och uppfödaren har skaffat sond på annat håll för framtida bruk! VD för Västra Djursjukhuset var på plats då senaste sonden såldes hos Västra, enligt dig gjorde han fel som bedömde att uppfödaren skulle få köpa sond den gången. Veterinären kan inte ta över hela ansvaret för matningen hur gärna uppfödaren än vill, valpen var förövrigt under veterinärhjälp på annan klinik som tyvärrr inte har en sond. Skriv gärna ut ditt namn om du vill fortsätta diskussionen, Tack!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.