Avliva eller omplacera?

Av en händelse läste jag en artikel på AB från år 2004 där en veterinär vägrade avliva friska djur och i stället polisanmälde hon sig själv för tjänstefel för att uppmärksamma djurskyddslagen som tillåter att man avlivar helt friska djur.

Vad tycker Du, skall var och en själv få bestämma över när den vill låta sin hund eller annat djur somna in? Eller tycker du att man till varje pris skall försöka omplacera sitt djur om man inte av en eller annan orsak mera kan ta hand om djuret själv?

 

Döda inte din hund i onödanDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Avliva eller omplacera?

 1. Erica Henesand skriver:

  Hunden lider väl mer av att omplaceras än av att dö? Ifall ägaren inte vill eller kan hitta ett verkligt passande nytt hem åt sin hund så är det enligt mig bättre att låta hunden somna in än att den får ett otillfredsställande liv hos någon annan.

 2. Idis skriver:

  Man fåååår det att funka bara… De djur man tar till sig, de tar man också hand om. Så är ifall jag och mina systrar uppfostrade. Inte precis som man avlivar eller omplacerar sina barn bara för att de inte passar in i ens livssituation längre. Bara WT: n som gör så… Tycker absolut veterinären här hade en poäng.

  • Erica Henesand skriver:

   Om ens livssituation ändras, vare sig det gäller jobb, bostad, civilstånd eller annat, och hundens behov inte längre kan tillgodoses på ett bra sätt så bör man väl inte ha kvar hunden bara för att?? Visst, man köper en hund och därmed ett ansvar för dess välbefinnande, men vissa saker händer som förändrar ens liv utan att man kan göra särskilt mycket åt det, och hunden ska inte behöva lida för det!

 3. Gunilla Jakobsson skriver:

  Hej

  Jag tycker man skall försöka omplacera eller ta hjälp av djurkommunikatörer

  Vid lydnads problem.

  skojak

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.