Hund dog i bil på Gotlandsfärjan

gotland

En resenär som skulle från Visby till Nynäshamn i Stockholm lämnade under färjeresan sin hund i bilen på bildäck. När färjan kom i land upptäckte man att hunden hade avlidit till följd av värmeslag, skriver Nyheter24.

Hundägaren får gå ned en gång och titta till sin hund under resan, är man orolig får man gå ned flera gånger säger man på rederiet som inte kommer att ändra sina rutiner på grund av olyckan med hunden som dog av värmeslag. Man kan alternativt köpa en plats för hunden uppe på däck så hunden slipper sitta i en allt för het bil, vilket hundägaren borde gjort med denna extrema värme som råder!

På bildäck finns ventilation, men ingen luftkonditionering, på grund av att det inte finns ett slutet utrymme att bygga in det. På bildäck kan det, trots ventilationen, bli lika varmt som det är utanför fartyget i skuggan.

Vi ber för att ingen hund skall behöva sitta kvar i bilen under färjeresan över till Finland då det hålls Världsutställningen där i början av augusti om det fortfarande är så här varmt!Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

16 svar på Hund dog i bil på Gotlandsfärjan

 1. lena skriver:

  Kan säga att jag färgade med mina hundar nu strömstad sandefjord och där FICK man inte lämna kvar dom i bilen . Dom hade helt ok hund rum öppen på däck och det var gratis

 2. Tobias Nilsson skriver:

  Det borde vara förbjudet att lämna hunden när det är så varmt och inte hänvisa till att man kan köpa till biljett!

 3. Undrar hur många hundar som färdas i bil/ transportkärra på bildäck under färden till Finland

 4. dognewss skriver:

  År 2012 dog en hund på Ålandsfärjan i ett hundsläp http://hbl.fi/nyheter/2012-07-10/hund-dog-av-hetta-pa-bildack

 5. dognewss skriver:

  År 2008 dog 3 hundar ombord på Finlandsfärjan då de var på väg till Världsutställningen i Stockholm http://dognews.se/2008/07/11/883393/

 6. Mats Pettersson skriver:

  Här är orginalartikeln som Nyheter24 rewritar: http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=10014132

 7. Monah skriver:

  Tror inte att man får ha hunden kvar i bilen längre när man åker mellan sverige och finland, åtminstone inte med vikingline. Men som hundägare måste man väl ha tillräckligt med vett i skallen att inte lämna sin hund/hundar kvar i bilen i denna tropiska hetta.

 8. Annica Eriksson skriver:

  Ni bör läsa på lite så slipper man debatt om hund på bildäck i o med Helsingforsutställningen
  Citat viking line:
  Djur på bildäck
  Sällskapsdjur får ej lämnas kvar i bilen på bildäck under resan med undantag sträckan Helsingfors–Tallinn. Medtas avgiftsfritt men bokas på förhand. Djurägare som lämnar kvar djur i fordon under sjöresan gör detta på eget ansvar. I vissa omständigheter (t.ex. om vädret är ovanligt varmt eller kallt) kan Viking Line förbjuda passagerarna att lämna sällskapsdjuren i bilen.

  Bildäcket är stängt under resan. Dörrarna till bildäck låses strax efter avgång och öppnas före ankomst till hamn. Besök på bildäck under resa är endast tillåtet med befälhavarens tillstånd.

 9. Madde skriver:

  En annan sak som Destination Gotland struntat i – i FLERA år nu … är att billarmen ofta tjuter under hela resan. Jag hade en mejlkonversation om det här förra året och bad dem informera hundägarna om riskerna – då vår hund var i chock efter en överresa. De vägrade för ”det står att folk ska stänga av billarmen”. Ja men de GÖR ju inte det – och KAN inte alltid. I år var det samma sak igen. Vår hund behöver aldrig mer sitta där kan jag säga, men jag såg så många chockade hundar. Ibland vet inte ens ägarna vad som hänt då folk hunnit ner före och stängt av larmet som tjutit länge bredvid en bil med den hund i. Skamligt Destination Gotland – jag skulle vilja säga mer men jag avstår.

 10. Pingback: Hur dum får man vara? – Birgittas Hästsida

 11. Sötis skriver:

  Jag jobbar på en färja, och vi skulle aldrig tillåta en hund vara kvar på bildäck! Vi har även lounger just för våra fyrbenta vänner och deras ägarr. Vi transporterar ibland hästar och andra större djur som självklart måste vara kvar på bildäck men då ser vi även till att ägarna får chansen att ta hand om sina djurvänner.

 12. Dennis skriver:

  Snålt jävla Stockholms as. Man borde placera Hund ägaren i bilen så att hon/han får känna av samma värme.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.