Securitasväktare misstänks för djurplågeri

fredrik
Klockan börjar närma sig 19 och jag är på väg hem genom stan första dagen efter semestern, hör på avstånd en hund skälla och när jag närmar mig en Securitas bil märker jag att det är därifrån skallet kommer. Minimal öppning av fönstren, ikväll bara 25 grader i skuggan så jag antar att det var något varmare hos den stackars hunden. Jag stod några minuter men ingen Securitas väktare kom, efter drygt ytterligare fem minuter ringer jag telefonnumret på bilen, kommer till en telefonist och förklarar läget, och att jag slår in rutorna på deras bil om en minut om ingen kommer och öppnar åt hunden. Det tar givetvis emot att gå fram och slå sönder en bil, jag ger mej katten på att jag blivit åtalad för något om jag gjort detta så jag avvaktar några minuter. Jag har nu stått i nästan 20 minuter när jag får syn på en leende väktare, ett sånt där ”Ja jag är skyldig men låtsas som ingenting-leende”. Han går runt bilen, hälsar glatt med ena handen på mig o ska sätta sig i bilen, jag säger rakt ut till väktaren: Djurplågeri, han svarar va? Så jag upprepar mej, Djurplågeri! -Jaså, blev svaret, och så satte han sig i bilen, sen var diskussionen igång, även detta på film men det är väl inte läge att lägga ut den dialogen offentligt, han är ju inte dömd, men många runt omkring som såg och hörde hunden från bilen har nu dömt honom och Securitas vet om händelsen, så man får hoppas de tar sitt ansvar. 
Jag talade senare med telefonisten som hade en liten ursäkt, det var stängning i en butik och han skulle låsa… Jag svarade att den där väktaren hade inte mått sämre av att ställa sin bil i skuggan och gå 30 meter längre, jag tror hunden led mer den här tiden än vad väktaren skulle göra av några meters extra promenad, han såg verkligen ut att behöva röra på sig.
Sen måste jag även ifrågasätta Securitas, varför åka omkring med hundar i bilarna den här tiden på dygnet i den här värmen?! Det var säkert inte det enda stoppet den här väktaren gjorde i sommarvärmen…och säkert inte den enda Securitas hunden som får genomlida sommaren i deras bilar. Du kan läsa kommentarer och se filmen på Fredriks fb härDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.