De avlivade ”insmugglade” valparna hade inte rabies

De fyra rumänska rottweilervalparna som vi skrev om förra veckan, bar inte på det fruktade rabiesviruset. Det visar analysen på Statens veterinärmedicinska anstalt, skriver HD.

Lättnaden är stor då resultatet kom att valparna inte led av rabies. Varför en av valparna självdog kommer inte att utredas. Nu är det upp till tullen att behandla ärendet om det skett ett brott då valparna kom in till Sverige.

Den 26-åring som förde in valparna deklarerade inte dem i tullen vid införseln. Han menar också att valparna var friska och att han inte gjort något olagligt och att han inte visste att valparna skulle varit rabiesvaccinerade.Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på De avlivade ”insmugglade” valparna hade inte rabies

  1. Pia Bergström skriver:

    4 valpar dog för ingenting. När ska jordbruksverket börja utbilda sig på hemkommande hundar från europa. ?

    • dognewss skriver:

      Valparna var för unga för att sitta i karantän och för att fastställa om valparna hade rabies var man tvungna att obducera så avlivning var enligt jordbruksverket enda lösningen på så unga valpar. En valp dog av sig själv så 3 valpar avlivades

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.