Kennelklubben kritisk till TV3 s nya program ”Jagad av hundar”

Så här beskriver bland annat TV3 sitt kommande program Jagad av hundar till media: Men för att nå väskan med pengar måste de springa ifrån aggressiva hundar.Det är snabba hundar och för varje moment minskar avståndet. Jag har själv testat att springa och det var sinnessjukt coolt. Man får en enorm adrenalinrush…..

Och det är just den formuleringen som Svenska kennelklubben inte gillar, att beskriva hundarna som aggressiva och använda ordet adrenalinkick!

SKK skriver bland annat: ”Vi hundägare är inte ovana vid att bli beskyllda för både det ena och det andra och får ofta ta oförtjänt kritik för andras misstag. Att göra en programserie med det här inslaget låter absurt och gör det definitivt inte lättare för seriösa hundägare att vistas i det offentliga rummet”.

Läs SKKs öppna brev här

Blir jagade av hundar – för pengar

Svenska kennelklubben skäller ut ”Jagad av hundar”

 Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.