Inavlad insmugglad valp avlivades

stam

Den svenska kvinnan som smugglar valpar från Vitryssland till Sverige och Norge har slagit till igen. Denna gång sålde hon en inavlad Fransk bulldogvalp med falsk stamtavla till en intet ont anande köpare i Sverige.

Via en annons på internet köpte Mari Hollsten en Fransk bulldogvalp, hon trodde säljaren var pålitlig då hon har en adress i ett fint kvarter i Stockholm. Det skulle tyvärr visa sig att valpen hade en falks stamtavla, mor och var var helsyskon och valpen led av ett gravt höftledsfel och tvingades avlivas.

Säljaren är idag utesluten från Svenska kennelklubben och har ett beslut från länsstyrelsen som begränsar henne att inte få sälja fler än två hundar per år från annan uppfödare.

Hundsmugglingen omsätter stora belopp årligen, hundar köps för några hundralappar och säljs med falska papper i Sverige för upp mot 20 000 kronor. Hittills i år har Tullverket påträffat 98 hundar på väg in i Sverige, men Tullverket tror att de endast har lyckas stoppa cirka 10 procent av de illegalt införda hundarna.

Går det att bevisa att köparen ens misstänkt att hunden i själva verket är smugglad till Sverige är det straffbart. Straffsatsen är dagsböter.

Dog News skrev tidigare om kvinnan som säljer hundvalpar från bakluckan, en bekant till oss på Dog News var på plats då Norska tullen lade beslag på flertalet valpar under ett TV inspelat tillslag i Oslo i fjol. Kvinnan har haft en registrerad kennel i Sverige men tjänar tydligen långt mycket mera på att smuggla in dyra valpar från Vitryssland.

Insmugglad valp tvingades avlivasDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Inavlad insmugglad valp avlivades

  1. sarah skriver:

    Finner inga ord. usch!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.