”Galen” man påstår sig haft ihjäl bortsprungna jakthundar

Två familjer som blivit av med sina hundar under hösten har båda blivit uppringda av en mansperson som påstår sig haft ihjäl hundarna, eller skurit benen av dem.

Båda hundarna som saknas har kommit bort, den ena under jakt i området kring Pesåk mellan Boden och Jokkmokk och den andra hunden 40 mil därifrån. Båda ägarna har efterlyst sina hundar på internet som facebook och liknande.

En mycket ”sjuk” person har tydligen sett dessa efterlysningar och sedan ringt upp hundägarna. Telefonsamtalen har varit mycket hotfulla och hemska, där mannen skall ha sagt att han dödat hundarna. Han skall också sagt att hon hade ett glädjebesked, hunden som kom bort under jakt kommer aldrig att springa bort mera för den har inga ben kvar! Till en av familjerna sade manen att han kört över hunden. Man misstänker att det handlar om samma ”sjuka” person som ringer runt.

Hundägarna hoppas och tror att mannen som ringt dem inte har med hundarnas försvinnande att göra.

 

Ytterligare en familj har fått samtal om dödad hund

Ringde och hotade – deras hund var borta

Först försvann hunden – sedan kom de otäcka samtalenDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.