Uppfödare får avelsförbud – hundvalpar låg i sin egen avföring

En kvinnlig uppfödare i Klippans kommun får avelsförbud av länsstyrelsen sedan man påträffat flera valpkullar hos uppfödaren där valparna låg i sin egen avföring.

Det var efter att kvinnan inkommit med en ansökan om kenneltillstånd som länsstyrelsen gjorde ett besök hos kvinnan. Då påträffades tre valpkullar där tikarna inte kunde ta sig in eller ut till eller från sina kullar. Uppfödaren fick en chans att bättra sig men vid nästa besök fann länsstyrelsen valpar liggandes i sin egen avföring.

Kvinnan ålades med avelsförbud och får inte mera bedriva hundavel då hon inte klarar av att ta hand om valpkullar enligt länsstyrelsen. Hon fick dock behålla sina hundar och de valpar hon fortfarande hade osålda. Kvinnan ålades också att hålla rent på alla platser där hundarna och de valpar hon hade kvar vistas.

Valparna fick ligga i sin egen avföringDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.