Fransk hjärtmask hos hund i Trollhättan

En hundägare som Vill varna alla i Trollhättan! Nu har fransk hjärtmask börjat gå här!

Min älskade, har tyvärr åkt på det, fick testsvaren från vet idag. PLOCKA UPP efter era hundar och låt dem inte sniffa på bajs som ligger ute! Nu såhär i kalla tider så finns det ju inga sniglar att slicka/äta på, men rävar finns det gott om, och det är dem som för smittan vidare!! Parasiterna är smittskyddsplikt på, detta är anmält, men ville berätta så andra kan hålla koll!! Skulle hunden åka på det så smittas det inte mellan hundar, men bajset tar med sig parasiter som i sin tur gör det smittsamt, därför EXTREMT viktigt att man plockar upp efter sig, skriver Elin. (Dog News har pratat med Elin som gett sin tillåtelse att publicera texten) Elins hund kommer att klara sig. 

De vanligaste symtomen på fransk hjärtmask är långvarig hosta, tung eller snabb andning, avmagring och nedsatt ork. När infektionen fortskrider kan även blödningar och blodproppar uppstå i inre organ, vilket snabbt kan orsaka allvarliga skador och död. Smittade hundar kan behandlas. Fransk hjärtmask lever i höger hjärtkammare och i lungornas blodkärl. Den vuxna masken kan orsaka skador på blodkärl och lungor som kan yttra sig på många sätt.

Fransk hjärtmask infekterar inte människa.

Fransk hjärtmask (Angiostrongylus vasorum)

Fransk hjärtmask drabbar hundar Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

3 svar på Fransk hjärtmask hos hund i Trollhättan

  1. heffaklumpens skriver:

    Det smittar inte från hundbajs till hund – det är viktigt att komma ihåg. Däremot kan en hund säkert gå med det en tid innan det upptäcks.

  2. heffaklumpens skriver:

    Skriver om:
    Det smittar inte från hund eller rävbajs direkt till hund eller räv – det är viktigt att veta. Det måste till en snigel eller ev ett groddjur som mellanvärd. Men den smittade hunden kan ju ha gått en tid med detta innan det upptäcktes och alltså fått sin smitta via en snigel.

  3. Pingback: Plocka upp bajset – för hundens skull! | Olssons universum

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.