Succéstoryn om Happy Dog – Clarion Hotel Arlanda Airports nyårsfirande för hundar

calriton

Det var genom en gästsynpunkt som idén skapades. Clarion Hotel Arlandas ”Happy Dog” där hundar firar ett fyrverkerifritt nyår har inte bara gjort att hela hundsverige pratar om det och att media har riktat kameralinsen mot oss: Clarion Arlanda har lyckats uppnå visionen att öka livskvalitén för både medarbetare och gäster.

Det var när hotellet varit öppet i två månader som det vankades nyårsafton och en gäst sa att det var fantastiskt att fira nyåret med ens fyrfota vän eftersom det råder fyrverkeriförbud på flygplatsen. ”Aha”, tänkte vi och började fila på ett koncept inför nästkommande nyårsafton, år 2013. Nyåret kom och 156 hundar, 1 en katt och en papegoja checkade in för att firade in det nya året utan smällare och fyrverkerier. Stämningen i huset var på topp, hundägare fick mötas i en förstklassig miljö där alla familjemedlemmar var lyckliga.

Konceptet spred sig som en löpeld på sociala medier och bloggar för hundintresserade. Innan vi ens hade hämtat andan från de söta labradorerna började bokningarna strömma in till det som skulle bli succényåret 2014/2015. Redan i oktober, två månader innan nyårsafton, var de 200 hundrummen utsålda.

Gäster skapade Facebook-event för att synka ihop sitt nyårsfirande där vi kunde läsa hyllningar såsomEn ENORM eloge till Clarion Hotel Arlanda för detta!! Jag blir så varm i hjärtat och själen och har fällt lyckotårar över detta ”evenemang”!.

Veckorna innan nyårsafton hade hotellet kontakt med i stor sett var enda nyhetsredaktion i riket.Aftonbladet, SVT ABC, Rapport och Metro skrev om fristaden där hundar får fira ett lugnt nyår. TT Nyhetsbyrån skickade ut nyheten och bild på den ursöta Chihuahuan Prince vilket bland annat ledde till publicitet i Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet.

På hundforum får våra Clarion Arlanda-hjärtan en kick-flip när vi läser ”man lämnar inte Clarion om man väl kommit dit”.

360 hundar, två katter och en kanin tassade till slut in och det sprids en otrolig kärlek i hela hotellet. Tolvslaget firades både i Living Room Bar samt i Skybaren i Kitchen & Table. Det skålades och kramades, både mellan människor och djur, mellan gäster och medarbetare. Gäster ropar ”Vi älskar er” och skickar slängkyssar, en och annan glädjetår rann ner från en hundägares kind.

Den svarta böjda granitbyggnaden på Arlanda får från och med nu, en gång per år, vara Europas bästa hundhotell – vilket vi är oerhört stolta och glada över.

Bokningen inför nyårsafton 2015/2016 är nu öppen. All bokning görs på
choice.se/clarion/arlandaairport.se/erbjudanden. Det är stor efterfrågan på rum, skicka din bokningsförfrågan redan idag. 

Bildtext: Chihuahuan Prince blir fotograferad av TT Nyhetsbyrån. Matte Cecilia lockar med leverpastej.

KällaDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 Response to Succéstoryn om Happy Dog – Clarion Hotel Arlanda Airports nyårsfirande för hundar

  1. Pingback: Succén sprider sig – Raketfritt nyår även på Sturup Airport hotell |

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.