Försäkringsbolagen är inte främmande för vabbersättning

Dog News har varit i kontakt med försäkringsbolagen IF, Folksam och Sveland angående en tilläggsförsäkring som skulle ge ersättning till hundägaren som ”vavvar” (vård av vovve).

Enligt svaren vi fått in så ställer sig samtliga försäkringsbolag ovan, positiva till en tilläggsförsäkring som ger hundägaren ersättning för vabb då hunden är sjuk.

Produktspecialist Jenny Rudslätt, på försäkringsbolaget IF svarar: If har i nuläget inga planer på att införa en s.k. vabbförsäkring för hundägare men skulle efterfrågan visa sig vara stor på marknaden kommer vi självklart diskutera frågan. If arbetar ständigt med att utveckla produkter som erbjuder kunderna ett säkert och prisvärt skydd för deras hundar och tar löpande in inspel och synpunkter från våra kunder.

Produktspecialist Christine Ehrlander, på Sveland Djurförsäkringar  svarar: Finns det ett stort intresse från våra kunder skulle det inte vara omöjligt att ha den typen av försäkring, men i dagsläget har vi inte sett en stor efterfrågan. 

Marknadschef Jan Lindblom, på Folksam svarar: Folksam har för dagen inga planer på att införa vabbförsäkring för hund. Om efterfrågan, behovet blir större i framtiden får vi ta ställning till det.

Nu är det upp till oss hundägare att ställa ”krav” på försäkringsbolagen, vill vi ha en tilläggsförsäkring som ger rätt till ersättning då vi vabbar? I så fall tycker vi att var och en av Er skall kontakta sitt försäkringsbolag och tala om Era önskemål!Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

5 svar på Försäkringsbolagen är inte främmande för vabbersättning

  1. Pingback: Vill du har ersättning för vab med hund – kontakta ditt försäkringsbolag |

  2. Pingback: 6 av 10 djurägare sjukskriver sig för att ta hand om sitt djur |

  3. Pingback: Inte lämna sjuk hund själv – hur göra? | Hundcoachen Seth Sjöblom - Göteborg

  4. Pingback: Kan föräldraledighet för hundvalp bli verklighet i Sverige? |

  5. Pingback: Professor: Hundägare borde ha rätt att vabba med sjukhund |

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.