Har Du kennel – vad händer om din hund orsakar skada?

Har du kennel? Alla som har en kennel (gäller även på hobbybasis) bör kolla upp med sin hemförsäkring om vad som gäller om hunden orsakar skada? Hos tex försäkringsbolaget IF måste du köpa ett tillägg som täcker för hundar som ingår i kenneln.

Många hundägare tror felaktigt att det ingår en ansvarsförsäkring i hundförsäkringen, men i de flesta fall så är det hemförsäkringen som täcker ansvar!

MEN om du har en kennel kan det vara så att försäkringsbolaget räknar dig som ”företag” även om du bara föder upp på hobbynivå och inte har ett registrerat företag. Då måste du köpa en tilläggsförsäkring som täcker för kenneln eller så kan du få betala stora summor pengar ur egen ficka ifall tex din hund springer ut på vägen och orsakar en bilolycka. Eller om din hund biter sönder eller förstör på tex ett hotellrum eller annan bostad som ni hyr eller besöker!

Så är fallet med tex försäkringsbolaget IF, inte ens den Stora Villa försäkringen täcker skada orsakad av hund som ägs av en kennel.

Så ring ditt försäkringsbolag och hör med din hemförsäkring vad som gäller för dig som har en kennel!

Läs mera om vad tex Agrias hundförsäkring säger om ansvar här

På Agrias hemsida står följande: Gäller försäkringen om min hund orsakar en olycka? Nej, din försäkring gäller för din hund om den skulle insjukna eller skadas. Din hemförsäkring kan ha ett ansvarsmoment som kan täcka ditt skadeståndsansvar som hundägare.Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Har Du kennel – vad händer om din hund orsakar skada?

  1. Pingback: Hundvaktens hundvalp dödades av annan hund – ingen ersättning |

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.